Има ли опасни съставки в хляба?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В медиите се появи информация, че в хляба се слага утайка от кафе. До колко е вярна тази информация и какъв хляб всъщност ядем.? Отговор на тези въпроси потърсихме в студиото на "Денят започва".

Председателят на УС на националния браншови съюз на хлебарите и пекарите Мариана Кукушева каза, че е изключително благодарна на медиите, че са обърнали внимание на този проблем. Според нея сива икономика в сектора на хлебопроизводството има и въпросът й е къде са контролните органи. Тя обясни, че при легалните хлебопроизводители има официална документация, изключителен контрол вътрефирмен и национален. Кукушева твърди, че хлябът е единственият хранителен продукт, който се произвежда в България, който съдържа изцяло българска суровина, който не съдържа Е-та.

Според експерта от Дирекция "Контрол по храните" инж. Атанас Добрев ако се прибавя утайка, то хлябът няма да изглежда по начина, по който е описан в публикацията. Освен ароматът на кафе, хлябът няма да прилича на хляб, защото кафето видимо ще личи. Той обясни, че няма как смляното кафе да се превърне в скорбяла, в захари или в коята и да е от ценните съставки на един хляб. Според него случая, описан в медиите е недействителен.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад