Има ли промяна в ГЕРБ - разговор с Томислав Дончев

Предаване: Панорама, 21.02.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Партията като обществена структура е обречена да се променя, това заяви в студиото на "Панорама" Томислав Дончев, член на новото ръководство на ГЕРБ. Събитията са динамични и не може да останеш такъв, какъвто си бил, защото това означава, че не следваш пулса на времето. Фактът, че след конференцията от 16 февруари ГЕРБ има повече зам.-председатели, не означава просто разпределяне на отговорностите. Това означава повече хора, които да изказват различни мнения, акцентира той.

Темата за отцепничеството той коментира, като каза, че според него не се наблюдават притеснителни процеси и подчерта, че в толкова тежки за партията месеци продължават да се записват нови членове.

"Успешната управленска формула би трябвало да е комбинация между безспорна експертиза и интелект, но е изключително важно да има и силно лидерство", посочи той.

Томислав Дончев беше категоричен, че ГЕРБ има и възможности, и енергия да покаже, че новата политическа цел е да се даде надежда. Става дума за набор от цели, които да се споделят от повече хора, а не само от традиционните ни привърженици, обобщи той.