Интерпретация на досието на Юлия Кръстева според проф.Знеполски и проф.Неделчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Възбудата около публикуваното досие показва, че има два проблема, отбеляза проф. Знеполски, като уточни, че е прочел досието на Юлия Кръстева. Единият проблем е Комисията по досиетата, а другият - четенето на досиетата.

"Комисията по досиетата работи по определен норматив, абсолютно обективно и вади определени факти. само че нашето общество някак си лекомислено стигна до тук. То чете списъка на обявените, вади печата, слага клеймото и продължава натам. Но не всички обявени са по еднакъв начин свързани или имат еднакви прегрешения към своите съотечественици. Има работа, която журналистиката, изследователите не са свършили. Обявяването на досиетата не е краят на процеса", заяви Ивайло Знеполски.

Според неговата интерпретация на досието на Юлия Кръстева това досие не дава с пълна сигурност нейното съзнателно участие в сътрудничество с ДС.

Проф. Михаил Неделчев изрази мнение, че съвсем съзнателно е участието ѝ във всички тези разговори, но уточни, че Комисията установява принадлежност към документите на ДС, но не агент.

"Лекомислено е Комисията да бъде обвинявана, защото чух и такива гласове. Аз смятам, че това е сътрудничество, смятам че то е абсолютно съзнателно. Там се разказва за неща, които само Юлия Кръстева знае", подчерта проф. Неделчев.

И обясни, че това досие е твърде различно от досиетата на повечето наши емигранти.

Защо - вижте в разговора.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад