Интервю с Николай Бареков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Едрата престъпност в България, тази - която продава наркотици на децата ни, ще бъде унищожена, ако няма битова престъпност. Това е доказано в световен мащаб. Трябва да се удари битовата престъпност, за да можем да изкореним голямата, това заяви в студиото на "Още от деня" Николай Бареков, лидер на "България без цензура" и евродепутат. Той допълни, че след като минат изборите, политиците почти веднага забравят обещанията, които са дали. Той беше категоричен, че ако има достатъчно работни места, няма да има толкова голям процент на битова престъпност и в тази посока трябва да се работи, това беше най-важното обещание на "България без цензура".

"Аз може преди изборите да съм си казал тежки думи с Борисов, но ако неговият кабинет успее да пребори корупцията в тези мащаби, в които народът очаква, лично като европейски политик ще се срещна с тези министри неговите, с министъра на вътрешните работи, нямам честта да го познавам, но ще му стисна ръката", каза още Николай Бареков.

Искам българските политици да бъдат визионери и да гледат 8 години напред. Тогава може догодина да празнуваме преборването на корупцията в България. Николай Бареков подчерта, че "България без цензура" не е в управлението на страната и че той лично не е съгласен с назначението на някои министри, като посочи за пример Божидар Лукарски. Той коментира и проблема с КТБ, като беше категоричен, че вината за него не трябва да се търси в предишните управляващи или в ГЕРБ, а във всички правителства, заставали начело на страната ни в последните 12 години.

Акценти