Искрен Веселинов: Никой не поощрява корупцията, най-малко ние

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на "Обединените патриоти": Беше ни напомнено, че преди около 4 месеца имаше председателски съвет, на който поехме ангажимент след като работната група, която беше направена за Изборния кодекс, приключи работа да се поработи по темата за финансиране на партиите и да се търси политически консенсус. В това отношение признаваме, че имаме вина за късата си памет и се съгласихме с представителите на останалите политически сили, че е редно да се чуят всички тези едновременно и да се вземе общо решение.

Искрен Веселинов коментира темата със задължителната екооценка на площадките за унищожаване на отпадъци, като подчерта, че усилията на ПГ на "Обединените патриоти" са в посока да се запази природата, да дишаме чист въздух, да знаем с какво се храним и да знаем каква вода пием. Той призна, че има пропуск от страна на законодателния орган и този пропуск трябва да бъде отстранен.

По отношение на ареста на зам.-министъра на екологията Красимир Живков, Искрен Веселинов беше категоричен: "Никой не поощрява корупцията, най-малко ние. Нито една партия не е имунизирана срещя корупцията. Важното е контролните органи, съответно правораздавателните органи да бъдат безкомпромисни и в това трябва да ги окуражаваме".

Съпредседателят на ПГ на "Обединените патриоти" се спря и на темата за държавната петролна компания, като заяви, че основното, което държавата ще направи, създавайки тази компания, е да концентрира запасите, които в момента има, в един субект, който не само ще съхранява, но и ще извършва стопанска дейност. Намесвайки се на пазара на едро на горива, държавата изключително ефективно ще заобиколи естествения монопол, който се е получил в годините. Целта е да паднат цените, посочи той и допълни, че е факт, че едни от най-големите злоупотреби с акцизи и данъци са вършени през горивата.

Вижте целия разговор във видеото.