Валери Жаблянов: Ръководството на ПГ на БСП събра много критики за работата си

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Валери Жаблянов: БСП има последователна политика за подкрепа на увеличаване на ролята на държавата в икономиката.

Депутатът от левицата припомни, че те са били против безконтролното раздържавяване в икономическия сектор. Може би е напълно законно държавата в един момент да се опита да балансира частния и обществения интерес на пазара, да участва по-активно, посочи Жаблянов.

По отношение на подписаната от 41 депутати от ПГ на БСП декларация за работата на парламентарната група, Валери Жаблянов заяви, че тя е искане за промяна в правилника за работа на парламентарната група, за да се включат въпроси, които не са изрично уточнени в този правилник и е част от необходимата процедура. Промяната, която искат е да може всеки член на ПГ да прави предложения за членове на ръководството на ПГ, което досега не е било изрично записано.

Валери Жаблянов: Имаше сериозни критики към ръководството на парламентарната група, към отделни негови представители, имаше критика към процеса на взимане на решения в ПГ, участието на народните представители в комисиите.

Уточни, че с някои промени в ръководството групата в парламента би могла да работи хомогенно, като единен организъм без вътрешни разделения. Депутатът подчерта, че ръководството на ПГ е събрало много критики при последните заседания, посочени са редица слабости, особено в медийната работа, за което е била създадена и експертна група.

Какво още каза депутатът от БСП вижте във видеото.