Истанбулската конвенция - между политиката и разумния дебат

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"България ще бъде първата държава, която ще отхвърли конвенцията от ратификация", прогнозира Константинов.

"Валери Симеонов пак си изтърва нервите и ми се струва, че той в момента изпада в опозиционно менгеме. Веднъж либералите на улицата му искат оставката и смятат, че той е в тежест на това правителство, и вотир път струва ми се господата Каракачанов и Валери Симеонов, а може би и самият Борисов, като че ли ясно показват, че това поведение идва прекалено. Неудобна ситуация за г-н Валери Симеонов, ако той оцелее сега в правителството, можем да смятаме, че това е някак си един от последните пъти, в които подобно поведение ще остава ненаказано в политически смисъл", каза Първан Симеонов.

Константинов е на мнение, че вече няма истински търкания, дори и по повод на конвенцията няма, защото "ГЕРБ осъзна реалността, направи крачка назад". Анализаторът отчита поведението на Валери Симеонов като неефективно.

"Истанбулската конвенция показва, че водещото разделение в нашето общество в нашето общество и в целия западен свят все повече става не просто ляво-дясно, т.е. колко пари да се харчат, за кого да се харчат и колко пари да харчи държавата, водещото разделение става консервативно-либерално", каза Симеонов.

Вижте целия разговор във видеото.