Ивайло Калфин за ограниченията за българи и румънци във Великобритания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли напълно неуместните, по думите му, критики на европейски дейци, които не са били избирани от народа, срещу плановете му за ограничаване на емиграцията от Източна Европа. Повдигнах темата за коментарите на еврокомисар Ласло Андор и председателя на Европейската комисия Барозу, напълно неуместно е чиновници да се оплакват от оправданите опасения, написа Камерън в Туитър. В сряда британският премиер настоя за ограничение при отпускане на социални помощи на европейски емигранти, малко преди пълното отваряне на пазара на труда за българи и румънци, с което си навлече критиките на Брюксел.

vlcsnap-2013-11-29-19h27m37s125.png

Евродепутатът Ивайло Калфин изпрати писмо до Камерън, в което казва, че основанията за предприеманите мерки срещу имигрантите от Източна Европа се базират на неверни твърдения. Той моли премиера да не следва националистите, а да покаже лидерство, каквото Великобритания и Европа заслужават.

Господин Камерън е уплашен и не знае какво да прави, това заяви в студиото на "Още от деня" Ивайло Калфин, евродепутат. Той обясни реакцията на премиера Камерън с факта, че Партията на независимостта на Найджъл Фараж набира доста голяма популярност. По думите на Калфин Камерън се опитва да бъде по-краен от националиста Фараж, а това не е възможно да се случи. Нито един факт не показва, че българските граждани създават какъвто и да било проблем във Великобритания, подчерта Калфин.

vlcsnap-2013-11-29-19h27m42s179

Реални последици би могло да има по отношение на социалните системи - не е възможно човек да отиде и да започне да използва една от най-щедрите социални системи в Европа. Но по никакъв начин не може да се спира и ограничава движението на хора. Калфин беше категоричен, че каквито и промени да се предприемат в законодателството на Великобритания, те не могат да противоречат на европейското законодателство.

Ивайло Калфин коментира и темата за ограничаването на кредитирането на българските студенти във Великобритания. Той подчерта, че не съществува причина, която да оправдае подобни действия, тъй като такива ограничения ще трябва да бъдат наложени и на френски, германски и други vlcsnap-2013-11-29-19h27m27s31студенти.

В заключение Ивайло Калфин каза, че цялата тази реторика е за вътрешно ползване. "Тя е насочена към вътрешната публика и е отчаян опит на господин Камерън да задмине националистите по тяхната писта. Изключително късогледо поведение", така определи случващото се във Великобритания евродепутатът.

 

 

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад