Ивайло Мирчев: Крайно време е това правителство да подаде оставка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Искаме незабавно оставката на вътрешния министър. Причините са няколко, но най-главната е бруталният побой над момчетата от протеста в петъчната вечер, това заяви в "Още от деня" Ивайло Мирчев, член на изпълнителния съвет на "Да, България".

Все още не се знае кои са извършителите полицаи, което е безпрецедентно. Никой не е поел отговорност. Издирват кои са униформените, пребили момчетата. Това само по себе си е абсурдно, тъй като там има камери, ясно е кои полицаи са били на това място, коментира Мирчев. Втората причина за исканата оставка е случилото се в Росенец.

"В Бургас Ахмед Доган и Делян Пеевски си имат полиция, прокуратура и следствие. Никой не ни уведоми, че се планира мероприятие "жив щит пред Ахмед Доган". Очевидно полицията играеше с Ахмед Доган, въпреки че имахме организиран законен протест", допълни Ивайло Мирчев. Той разказа, че въпреки уверенията, че, освен техния протест, друго събитие не е предвидено, по пътя за Росенец с Христо Иванов са изпреварили над 50 автобуса с хора, които после са се появили на плажа. "Ние, които имахме законно събитие, не бяхме допускани. Допускани бяха хората от автобусите".

Третата причина за исканата от "Да, България" оставка на вътрешния министър е историята с "Осемте джуджета", в които се оказва, че полицията играе със спецпрокуратурата и краде бизнеси. Това от своя страна влияе много сериозно на инвестиционния климат в България, отбеляза Мирчев, като подчерта, че трябва да започне разследване.

Ивайло Мирчев се върна на темата Росенец и обясни, че община Бургас е подарила общински път на Ахмед Доган през април. "Тогава ние започнахме да разглеждаме много детайлно документацията и преди около месец с наш общински съветник отидохме до бариерата и опитахме да влезем. Не ни допуснаха - отново НСО, отново охранители. След това започнахме да обследваме всеки един терен там и установихме, че Доган си е присвоил целия нос Чукалята в Бургас", отбеляза той.

Направени са снимки и са разговаряли с местни, които са им казали, че отдавна не ходят на плаж в района заради загражденията и охранителите. След като са продължили проучванията на ситуацията там и са разбрали за нарушенията, допуснати в Росенец, от "Да, България" са предприели акцията с българския флаг и лодката, която, по думите му, е била символична. Последвалите действия от страна на НСО са били шокиращи.

Ивайло Мирчев разказа и как се е стигнало до общото пеене на химна от страна на поддръжниците на "Да, България" и хората, дошли да подкрепят Ахмед Доган по време на плажуването в събота на Росенец. Според него и двете групи са били миролюбиви.

По отношение на протеста в София, Мирчев беше категоричен, че има много натрупан гняв у хората от доста време. "Мисля, че е крайно време това правителство да подаде оставка", подчерта той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад