Ивелина Василева: Гордея се, че успяхме да приключим проектите по ОП "Околна среда"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Мисля, че бихме могли да продължим политиката, която провеждахме и изпълнението на програмата. Разбира се, трябва да отчетем и друго – ние сме заложили преоритети, заложили сме задачи, които изпълняваме, но резултатът от изборите, които бяха проведени, показа ясно, че вероятно хората искат повече, вероятно хората искат и нещо друго. Затова сме длъжни като отговорни политици да се оттеглим и да дадем възможност на тези, които биха могли в максимална степен да отговорят на щенията на българските граждани да поемат управлението на държавата. Ние смятаме, че това е честната позиция, това е отговорната позиция“, каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в студиото на „Денят започва с Георги Любенов.

Тя каза, че не би останала министър, тъй като е част от ГЕРБ и парламентарната група ясно е заявила, че не би участвала в друг формат на правителството.

„Това, с което в най-висока степен се гордея, е това, което успяхме да направим заедно с общините, за да приключим проектите по Оперативна програма „Околна среда“. Вие си спомняте, че тази програма преживя много драматични моменти. Всъщност програмата беше спирана два пъти – веднъж в края на тройната коалиция 2009 г. и веднъж по времето на правителството Орешарски“, каза Василева.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти