Изборен кодекс или изборен комикс - разговор с Мая Манолова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма как неуважението към законите в държавата, към принципа на правовата държава и върховенството на закона да бъде толерирано, още повече, че се прави от държавния глава, от този, който трябва да бъде пример за това как се спазват законите и българската конституция, това заяви в студиото на "Още от деня" Мая Манолова, зам.-председател на НС. По думите й президентът си е позволил да направи нещо, което не си е позволявал никой друг президент - той се постави над закона и над устоите на демократичната държава. Тя беше категорична, че Плевнелиев си е позволил да наруши ясен текст на Изборния кодекс в интерес на една политическа сила, ощетявайки друга политическа сила, а именно ДПС. Указът на президента ще бъде атакуван пред Конституционния съд, подчерта Манолова.

Зам.-председателят на Парламента изрази увереност, че и президентът, и ГЕРБ имат една цел, която е да пречат по всякакви възможни начини на нормалното провеждане на предстоящия евровот.

Мая Манолова коментира и поправките, които ГЕРБ предлага да бъдат направени в Изборния кодекс, като обясни: "с това лъсва какво е нивото на тяхната компетентност."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад