Избраха артистичните директори на "Пловдив 2019"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Едва ли има българин, който не знае, че Пловдив бе избран за културна столица на Европа за 2019 година. Градът избра артистичните си директори. Кореспондентът на БНТ в Града под тепетата Деница Торньова в пряко включване за "Денят започва с култура" съобщи, че там започва изпълнението на програмата, с която градът впечатли журито. Проф. Ханс-Дитрих Шмит и Светлана Куюмджиева са новите артистични директори на „Пловдив 2019“.

Пред камерата на Българската национална телевизия Светлана Куюмджиева сподели, че избирането на двама артистични директори е обичайна практика и цели да бъде постигнат баланс между международния опит на проф. Шмит и опита на човек, който познава местната сцена, за да се получи аспектът на т.нар. "европейско измерение", който предполага интензивно внасяне и изнасяне на култура.

Пловдив има установена структура, това е фондацията, която действа по кандидатурата и по проектите. "Имаме вече набелязани събития за тази година - основно в областта на музиката. Има и идея за инфраструктурни подобрения. Планиран е ремонт и иновация на галерията на ул. "Гладстон", както и поставяне на основите на няколко големи проекта", каза още тя.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад