Имотен капан оставя десетки русенски семейства на улицата

Имотен капан оставя десетки русенски семейства на улицата
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Близо 50 семейства, които притежават апартаменти в бл. „Теодора” в русенския квартал „Родина” са заплашени да изгубят апартаментите си. Причината за това споделиха в предаването „Местно време” част от потърпевшите - Нели Неделчева, Сияна Мандаджиева и Несрин Юсеинова.

Хората купили имотите от строителния предприемач Явор Блъсков без да знаят, че вече са ипотекирани. Преди две години внезапно известие от банкова институция превърнало живота им в кошмар. От близо година те са сигнализирали за проблема всички възможни институции, но без резултат.

Част от имотите вече са описани от съдия изпълнител и предстои да бъдат обявени за публична продан, ако банката-кредитор поиска това от частния съдия изпълнител Иван Хаджииванов.

В телефонен разговор адвокат Атанас Лещев, който представлява строителния предприемач Явор Блъсков обясни, че са обжалвали пред съда заповедите за изпълнение. Той допълни, че към момента съдебното производство е висящо и все още няма окончателно решение на съда. Адвокат Лещев допълни, че с клиента му поддържат контакт с банката-кредитор и желанието им е тя да получи удовлетворение от собствените жилища на дружеството на Блъсков, а не от тези на третите лица, както определят купилите имоти в бл. „Теодора”. Според адвокат Лещев към момента няма никакво правно основание принудителното изпълнение да бъде насочвано към жилищата на потърпевшите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад