Изобретения срещу криза: вечният двигател на Валери Матов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Валери Матов:

- Това е двигател, който работи на същия принцип като бензиновия двигател, благодарение на цилиндъра и буталото, което се движи в този цилиндър. Разликата е, че този двигател не се задвижва от взрива на бензина, както е в бензиновите двигатели, а се задвижва от това малко магнитче, което се стреми да се залепи горе - за металната сърцевина, долу също има метална сърцевина, и по този начин задвижва целия двигател.

vlcsnap-2014-01-05-11h53m34s31

Идеята се роди, когато се запознах с новото поколение магнити. Те се казват неодимови магнити, които са многократно по-силни от старите феромагнити, които се използваха.

Това е силата, която използваме в този двигател. Тази сила на това постоянно магнитче задейства буталото и по този начин този двигател се движи абсолютно безплатно.

Той може да се представи както в мотопед, така и в лодка, така и в автомобил, без никакъв проблем, защото можем да регулираме този двигател както по мощност, така и по обороти. Даваме газ и колата тръгва.

БНТ:

- Колко може да развие една кола, каква скорост може да развие?

Валери Матов:

- Колкото си искаме. Както се движи по пътя бензиновият автомобил, така ще се движи и този двигател, без да има никаква разлика. Разликата ще бъде, че той ще тръгва много по-бързо, по-безшумно и няма да има нужда от гориво.

БНТ:

- Това, ако влезе в масова употреба, няма ли да си навлечеш доста врагове? Ще оправим ли държавата  с един такъв двигател според теб?

Валери Матов:

- Знаем много добре за такива изобретатели, които са изобретили двигател с вода, двигател с магнити, които са паднали случайно от 7 етаж или от 10, няма значение, но те вече не съществуват. Мен не ме е страх от това нещо, защото аз съм вложил много труд, много енергия, за да направя това чудо и искам цял свят да го види, пък с мен каквото ще, това да се случва.

БНТ:

- Вече някой не ти ли се е обадил да ти каже: "дай го това изобретение тук, правим те милионер"?

Валери Матов:

- Засега още никой не се е обадил. Естествено, че всеки изобретател чака този момент. Затова аз искам да го представя на света. Първо го представям на българите, защото ние сме българи и ако някой има интерес, нека да заповяда.

Автор: Александър Марков

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад