Качествени продукти ли ще сложим на масата на Великден?

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Проверките за Великден започнаха от 5-ти, т. е. започнаха от понеделник. Те ще бъдат малко повече от месец. Ще свършват на 8-ми другия месец – ще хванат и Гергьовден“, каза Кулински. Ще се проверяват основно агнешко месо, яйца, бои за яйца, козунаци и състава на тези козунаци, както и пресните плодове и зеленчуци, които българинът традиционно консумира по време на Великден.

„Няколко основни неща може би са важни да отбележим за потребителя, нашата изходна точка е, че главната, основната задача на Агенцията по безопасност на храните да направи всичко възможно, за да гарантира на българския потребител, че храните на пазара са безопасни, че те съдържат само вещества, които законодателството позволява. Общо взето за агнешкото месо се следи най-вече за неговия произход, маркировка, температура на съхранение и начина му на предлагане в търговската мрежа“, каза Кулински.

Той беше категоричен, че трябва да се следи здравната маркировка на агнешкото месо – това са сини овални печати.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад