Как да се предпазим от салмонела?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Краят на лятото наближава, но дните все още продължават да са топли и горещи. Именно високите температури са една от причините за разпространението и раждането на бактерии, които много често могат да засягат пряко здравословното ни състояние. Репортерът на БНТ Ирина Шуликова е в Националния център по заразни и паразитни състояния и разговаря с проф. д-р Тодор Кантарджиев.

„От началото на сезона на салмонелите, свързан със затоплянето на времето, случаите тази година са два пъти повече от миналата година. Разбира се това са неголеми епидемични взривове с по няколко души – до 10-15. Трябва да се взимат мерки – просто храната трябва да се държи в хладилник – това е най-важното за салмонелите. Българинът трябва да се научи лятно време да мие зеленчуците и термично да обработва храните от животински произход“, каза Кантарджиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад