Какви музикални фестивали да очакваме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За предстоящите музикални фестивали през това лято разговаряме в студиото с Никола Шахпазов - журналист, Атанас Русков - фронтмен на "Babyface Clan" - британска банда с български корени, и Николай Мареков - организатор на фестивала Wrong Fest.

Като организатор на фестивала Wrong Fest Николай Мареков обясни, че заглавието се заиграва с множеството музикални фестивали за популярна музика, които обикновено започват с подгряващи групи. При Wrong Fest всички групи са главни, смислени и качествени, т.е. организаторите правят нещата по "грешния начин". Освен това, по думите му, те се грижат за транспорта, за децата, за забавленията, за храната... По отношение на транспорта, Мареков съобщи, че ще има маршрутки от паметника "Левски" до Войнеговци, където ще се проведе фестивалът. Специалната маршрутна линия ще бъде открита от 14.00 часа на 20 юни до края на фестивала на 21 юни.

Във фестивала ще участват много разнообразни групи, представители на различни течения в съвременната популярна музика. По-големите имена са Subways и Truckfighters. Но ще чуем и видим още Valley of the Sun, Babyface Clan, Planet of Zeuz, Tuber Kottarashky and the Rain Dogs, Анимационери, Popa Sapka, Plastic Bo., Tona, Marauders Inc. Hayes & Y, Wooldozer и др.

Атанас Русков, фронтменът на Babyface Clan, каза, че групата ще представи няколко съвсем нови парчета освен тези от новия им албум You're not wearing a Tie.

Никола Шахпазовни запозна с другите фестивали, които предстоят. Вчера стана ясен вторият основен изпълнител на сццената на Spirit of Burgas - британската рок група Casabian.  Журналистът уточни за зрителите, че фестивалът в Бургас няма да спази традицията тази година, а ще бъде "концерт на Роби Уилямс и концерт на Casabian, а не фестивал".