Какво означават Е-та в храните?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Как да се храним здравословно? Какво означават Е-та в храните? Вредят ли на здравето? Отговорите потърси репортерът на "Денят започва" Ивайло Гюров в Лаборатория по молекулярна генетика, където разговаря с доц. Георги Милошев.

Съществува европейско законодателство, което регламентира допустимите концентрации на вещества, които оцветяват и подобряват храните, с което България се съобразява. Ние, обаче, разработихме метод за анализ на ДНК, който е 10 хиляди пъти по-чувствителен от досега прилаганите, и се оказа, че някои от възприетите концентрации да доста завишени, обясни доц. Милошев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад