Кампанията "Достойните българи" - годишни награди на вестник "24 часа"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Класацията "Достойните българи" ще се проведе за 16 пореден път. "Това наистина е най-честната класация в България. В нея участват обикновени неизвестни хора, които са направили добро, т.е. обикновени хора, които са свършили необикновени неща", обясни журналистът Георги Милков и допълни, че през 2003 г. на фона на всички лоши новини, които ни заливаха отвсякъде, се случиха поредица от добри неща. "Това привлече нашето внимание (на "24 часа" - б.а.) и насърчихме хората - нашите читатели и кореспондентите ни в страната да ни разказват тези истории. Така се започна и през 2004 г. беше първата церемония. Тогава Сакскобургготски беше премиер. Той дойде и връчи наградите. Оттогава властта идва да подкрепи достойнството."

Георги Милков посочи, че тази година организаторите отправят молба към достойните българи те да благодарят и да кажат на кого дължат това, че са станали такива.

Фикрие Булунмаз, архитект и реставратор, ръководител на реставрационния екип на Желязната църква, сподели, че като архитект на първо място е изпълнила дълга си и е упражнила професията си. "Работата беше извършена с помощта на голяма община Истанбул. Работата в църквата продължи 7 години." Тя разказа, че работата е включвала и ремонтни дейности, освен реставрационни.Фикрие Булунмаз ще бъде отличена на церемонията днес. Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад