Казусът със застрояването на детската площадка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Цял квартал се вдигна на бунт срещу застрояването на детска площадка. Напрежението ескалира и дори се стигна до опожарени коли. Проблемът е от години, а за палежите жителите подозират собственика на бившата детска площадка, който иска да строи там - арх. Венцислав Дучев.

Според потърпевшите става дума за умишлен палеж с цел сплашване. В серия репортажи сме ви разказвали за недоволството на живеещите в “Гео Милев” срещу издигането на 8-етажна жилищна сграда на мястото на детска площадка.

Арх. Венцислав Дучев заяви, че е получавал заплашителни обаждания и sms-и от 15 октомври насам заради градинката. Той не се ангажира с това кой му е отправил заплахите. Има много институции, които са отговорни за напрежението там, обясни той.

"Ако спра плановете си за строеж, за който имам разрешително, за собствения си имот, това ще значи, че се страхувам от нещо", каза още той. Арх. Дучев все пак заяви, че ако общината му предложи равностоен терен в замяна, той не държи изключително на площадката в "Гео Милев".

Малко след 8 часа багерите се опитаха да влязат в загражденията и да започнат да работят, хората направиха жива верига, за да им попречат.