Хванаха ли похитителите на Адриан Златков?

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Четиримата задържани са обвинени като помагачи на похитителите на Адриан Златков, преките извършители и евентуалният извършител са неизвестни. Дали има заподозрени, не е ясно. Ивайло Борисов и негов приятел шофьор Мартин Марков са обвинени за това, че са осигурили две коли за отвличането и последващото продвижване - Шкода и Опел. Другите двама задържани - още един приятел на Борисов - Георги Джамбазов, и приятелката му са обвинени, че са подсигурили на похитителите сръбски сим карти, чрез които е водена след това кореспонденцията.

"Една от хипотезите, които се очертава е, че вероятно има сръбско участие, не просто сим карти. Защото прилагане на някакви методи за контрол върху тези сим карти въобще не са голяма тема и за прокуратура, и за сръбска прокуратура. Възможно е, ако са използвали сръбска група, която да извърши операцията, но това как ще го докажат или дали ще го докажат, е друга тема", каза Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията.

Обикновено една такава група, ако изхождаме от това, което знаем от наглите, създаде, подреди и започне да работи, тя има цикъл на отвличания и с примерно период шест месеца можем да очакваме следващо отвличане, продължи той. Безлов каза, че задържането на четиримата може да предотврати някакъв друг инцидент.