Колективна оставка на медици след пореден случай на агресия срещу лекар

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пореден случай на агресия срещу лекар и последвала реакция на негови колеги - този път от Силистра. Девет лекари от спешното отделение на областната болница в града са подали колективна оставка след саморазправа с техен колега миналата седмица и последвали груби обиди в социалните мрежи. В известие до директора на болницата медиците са обявили, че от 8 часа днес прекратяват работа.

Репортерът Теодор Стамболиев разговаря пред болницата с колеги на д-р Насуф, който пострада при проявената агресия.

Д-р Костадинова, началник на болницата, заяви, че този случай не е просто акт на неуважение, това е акт на обида към цялата здравна система. Лекарите няма да спрат работа днес, тъй като са длъжни да спазят 15-дневно предизвестие, което те ще отработят.

Д-р Костадинова: Водихме вече два разговора, включително и в присъствието на областния управител и на началника на полицията. Тази седмица ще продължим срещите и разговорите с тях, но те са категорични, като държа да подчертая, че тук не става дума за заплати, за условия на труд, за някакъв друг проблем, който касае здравната система, тук става дума за протест на млади колеги, които са изключително засегнати от агресивните мнения, които бяха публикувани в социалните мрежи.

Обидните постове са стартирали от дядото на детето, който е обществено активна личност, бивш общински съветник и лидер на парламентарно представена партия.

Лекарите са получили подкрепа от Асоциацията на медицинските специалисти по здравни грижи.

Това е пореден случай на агресия, най-тъжното е. че зачестиха през последните години, отбеляза д-р Насуф.

Д-р Насуф: Ние не сме некадърници. Ние сме от кадърните, които са останали да работят тука и искаме да работим. Апелът ни е да има ефективен закон за защита на медиците, условията да са подобрени.
Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад