Колко здрав ще бъде съюзът между ББЦ и "Лидер"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В политиката има и любов, има и сметка. В случая става въпрос за една принципна коалиция. Факт е, че "Лидер" представлява голяма част от работещата класа на България, заета в енергетиката, това заяви в студиото на "Денят започва" Николай Бареков, лидер на "България без цензура", по повод регистрираната коалиция между ББЦ и "Лидер". Проблемите пред Европа и България, свързани с енергетиката, са огромни. Понастоящем българските миньори имат пред себе си огромни проблеми, които се надяваме да решим, посочи той.

Миньорите ще получават заплатите си, когато работят и когато държавата плаща за техния труд. Ние ще защитаваме техните интереси. Миньорите ще получават и добавките за техния непривлекателен труд, увери Кънчо Филипов, председател на партия "Лидер". Той уточни, че в коалицията участват още три партии, с които от "Лидер" работят отдавна.

"Никой не стои зад Бареков. Вестниците на ДПС бяха против Бареков, не отразяваха Бареков. Г-н Борисов е главният положителен герой във вестниците на ДПС, аз съм омаскаряван там всяка сутрин", коментира лидерът на ББЦ.

Конфликтът между Делян Пеевски и Цветан Василев той коментира, като заяви, че и двамата допуснаха грешки и двамата ще си платят цената. Бареков призова хората да си търсят правата по отношение на влоговете им в КТБ. "Не може една банка да се бутне с един вестник".

По отношение финансирането на предизборната кампания Бареков беше категоричен, че ББЦ разчита на дарения. Кънчо Филипов посочи, че партия "Лидер" има субсидия, която се подготвя само за участие в изборите, освен това ще разчита на дарения от симпатизанти и членове.

Приоритетите в коалицията са - прагматична политика, ориентирана към българския бизнес. "Ние сме центристка партиотична формация", категоричен беше Бареков. В основата на програмата ни е да осигурим работни места с цел съживяване на българската икономика.

В политиката ще има морал, когато политиците спрат да крадат и започнат да работят за народа. "А за да работиш за народа, трябва да чуеш неговите болки. Той иска работни места, добри заплати, иска да се върнат децата от чужбина, да се реформират системи като правосъдие и здравеопазване", обясни Бареков.

За изборните листи все още не сме говорили, категорични бяха и двамата лидери, и уточниха, че в момента вниманието им е съсредоточено в приоритетите. Като формация в центъра, ще можем да разговаряме с всички партии, каза Бареков. От днес нататък ще говорим за лошите и за добрите управленски практики и ще разговаряме с всички формации, влезли в Парламента.

Бареков увери, че е дарил двете си евродепутатски заплати на социално нуждаещи се хора.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад