Татяна Дончева: "Движение 21" ще заложи на утвърдени професионалисти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние сме прагматична формация, която иска добри и работещи решения. Не сме формация на хора, които чакат социални помощи. При нас членуват млади хора между 35 и 40-годишна възраст. Такива са и нашите симпатизанти, това заяви в студиото на "Денят започва" Татяна Дончева, председател на "Движение 21". Залагаме на нови лица, които се приемат добре и позитивно. Това, което искаме да наложим като политика е тази генерация да поеме ангажимента по работа, по самоиздръжка, по пълнене на здравни и пенсионни фондове, посочи Дончева. Тя беше категорична, че дългът към възрастните хора ще бъде поет, когато младите хора работят и когато за по-добро здравеопазване възрастните няма да има нужда да плащат нищо.  Ние не залагаме на пенсионерите и на старите лица. Залагаме на нови лица и на професионалисти.

"Без промяна на системата България не може да тръгне напред. Промяната на системата е свързана с ключови конституционни промени и ключове промени в практикуването на политиката, включително в нейното финансиране. На такава революционна стъпка са готови само младите генерации", подчерта тя.

Ние ще играем чисто, ще заложим и на утвърдени професионалисти, а моята роля и тази на хората на моята възраст, ще бъде да преведем младите хора към един хоризонт за следващите 5 години напред.

Татяна Дончева увери, че "Движение 21" е отворено да партнира във всички посоки, с изключение на Движението за права и свободи, което е "ясна и отчетлива формация на парите, на българите-еничари, които осигуряват това нещо".

"Движение 21" смята, че въпросът с КТБ трябва да бъде решен в посока на запазване на банката дори с други акционери. Освен това искаме да се отворят архивите на КТБ по отношение на лицата от политиката, от висшите етажи на специалните служби, магистратите, кметовете, които имат необясними спестявания без връзка с доходите, лицата, които са имали безлимитни кредитни карти, лица с влогове с необяснимо висока лихва. По думите й това е истинската операция "Чисти ръце".

Татяна Дончева беше категорична, че новият лидер на БСП е от близкото обкръжение на стария председател и е със силно конформистки нагласи. Причината за липсата на нови листи в тази партия е в липсата на виждания и кадрови потенциал.

"Движение 21" ще издаде разумен брой печатни материали, които да помогнат за разпознаването му. Няма да плащаме за гласове, няма да плащаме за наблюдатели, ще преценим какво да плащаме за медии и няма да имаме никакви концерти, категорична беше Татяна Дончева, като обясни, че така финансирането на предизборната кампания може да не бъде скъпо.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад