Корнелия Нинова: Бедността е проблем на България

Предаване: Панорама, 04.05.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бедността е проблем на България, който и да я управлява, това е проблем на народа, отбеляза Корнелия Нинова. И той трябва да се решава в последователна политика.

Няколко проблема няма как да се решават от всяко правителство на парче, без последователност и това са демографска катастрофа, здравеопазване, бедност и образование. Те искат продължителна политика и визия за години напред как тя да бъде постигната, категорична беше Корнелия Нинова.

Тя критикува управляващите за корупцията, според нея новият антикорупциоенен орган няма да се справи с проблема.

Корупцията е там, където се разпределят обществени поръчки, бюджет, средства, което обикновено се случва в управляващата партия или мнозинство, добави тя.

"Не вярваме, че новият антикорупционен орган ще се пребори с корупцията, трябва преди да вярвам на главния прокурор, нали първо трябва да се съберат доказателствата. Не разбирам принципа на това тези, които управляват, да избират тези, които ще ги проверяват и ще събират доказателствата срещу тях. Да се очаква, че на този, на който плащаш заплата, ще те разследва и ще те вкара за корупция в затвора, това е илюзия. Затова беше и големият ни спор, че този орган трябва да се конструира по друг начин, и тук не говори за партии. Този орган е удобен за всяка партия. Защото когато дойдеш на власт, ще си сложиш мнозинство, което няма да те разследва", заяви лидерът на БСП.