Корнелия Нинова: Народът ни шамароса всички еднакво

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя обясни, че това са обективните факти, но също така обективно е, че БСП загубиха тези избори и трябва да коригират това, което са сгрешили.

Корнелия Нинова: Българите ни наказаха всички, еднакво и заедно с негласуване, не с отрицателен вот, не с революционна ситуация, а с отказ да гласуват. Това е много силен знак към нас, към цялото статукво. Те ни казват: "Не ви харесваме еднакво".

Причината за загубата трябва да се търси по-дълбоко в БСП, смята тя. Разбира се, има значение листата, кампанията, посланията, но за Нинова това са само елементи от общата картина. От партията не са успели за последните две години да покажат, че са по-различни от другите. БСП даде сигнали, че са различни с отказа да влязат в правителство, с отказа да се договарят задкулисно, с битката им срещу олигархията. Но все пак не успяха да внушат на хората, че партията се е променила.

Социалистическата партия беше в центъра на общественото внимание с оставката на Нинова. Другата голяма оставка от изминалата седмица е тази на Цветан Цветанов.

Корнелия Нинова: Откривам връзка, но тя не е просто в оставките. Смятам, че тези избори имат един голям минус и един голям плюс. Големият минус е ниската избирателна активност, народът ни шамароса всички еднакво. Големият плюс, който отчитам от няколко дни е, че в България и в парламента започва голяма промяна в резултат на тези избори.

Промяната за БСП започва преди 3 години и Нинова е на мнение, че сега започва промяната и в другите партии. Оставките - нейната и на Цветанов, са в резултат от това. Най-рязка промяна и завой тя вижда в ДПС.

Корнелия Нинова: Осъзнаването при премиера, че има проблем корупция е огромна крачка.

Вижте целия разговор във видеото!

Акценти