Красен Кралев: Българският спорт тази година започна изключително успешно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Красен Кралев: Русия в момента надмина абсолютно всички очаквания. Организацията е перфектна. Не съм съгласен, че има чак толкова много изненади.

Според него има няколко ясно откроени тенденции. Първото, което прави впечатление е триумфът на феърплея. Няколко са факторите за това - наличието на VAR, стаята за наблюдение. Друга тенденция е тоталната доминация на отборите от Европа и Южна Америка, Африка и Азия изостават много сериозно. Има рекорден брой на уцелени дузпи на първенството. Има средно по три жълти картона на мач и само 3 червени за цялото първенство до момента. Трета тенденция са късните голове.

Футболното внимание на България е насочено към закона срещу футболното хулиганство и 15-те спешни мерки, които бяха коментирани в спортната комисия в Парламента. Предложението е фокусът да е върху персонализиране на вината. Това е било подкрепено от всички професионални клубове. Едното предложение е да се персонализират билетите. Ще се коментира и ролята на стюардите при спортните състезания. Категорично са забранени всякакви бомбички, факли, димки.

Красен Кралев: До момента единствената институция, която можеше да налага наказания за нарушение по време на спортно събитие, беше българският съд. В момента предложението е да дадем право на Министерство на вътрешните работи да налага санкции на футболните хулигани за забрана на посещение на футболни срещи.

Много голяма тема в спорта е обявения от президента Обществен съвет по спорт. Аргумент на президента Румен Радев е, че държавата абсолютно е абдикирала от спорта.

Красен Кралев: Всеки политик има право да казва каквото си иска. Въпросът е, че аз знам, че ние сме на прав път, работим много сериозно.

Според него до момента нищо различно не е казано от това, което от Спортно министерство повтарят през последните години и нещата, които правят те през това време, са насочени именно в тази посока.