Красимир Велчев: Идеята на БСП е заедно с евроизборите да има и парламентарни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Красимир Велчев: Но това не е случайно, в БСП тактиката явно е такава, че подготвят нещата от време, от сега започва подготовката. Тяхната идея - и те не я крият - е пролетта заедно с евроизборите да стане така, че да има и парламентарни.

Не знам какво целят с това, след като всичко в държавата върви добре - и икономика, и външна политика, заяви още той.

Красимир Велчев: През тези шест месеца наблюдавахме едно изкуствено повишаване на напрежението, за да се покаже пред Европа и пред нашите партньори, че в България не всичко е толкова стабилно, колкото е в действително.

По думите му, това не е държавническо мислене.

Той обясни, че е "за" това институциите помежду си да внимават какво говорят, защото не може да има силна държава със слаби институции и когато те са в конфликт - не вещае добро за държавата.

Красимир Велчев: И за корупцията, и за съдебната система - не може да се каже, че една определена сила или този, който е в момента е на власт, е виновен за всички тези негативи, които съществуват в обществото.

Трябва да работят институциите заедно и да не се прехвърля вина. Да бъдат по-обрани в думите си и да внимават какво говорят, посъветва той политиците.

Красимир Велчев: В изказванията някой път на президента прозира това, което предишния ден е казано от БСП, от Нинова или хората от БСП.

Той допусна, че е възможен "ремонт" на кабинета.

Красимир Велчев: Има министерства, където или нищо не е направено, или са направени грешки.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад