Красимир Велчев: Те ще провалят държавата до 6 август

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много трудно може да се говори за парламентаризъм в този парламент, каза Красимир Велчев, зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ, в студиото на "Още от деня" по повод взетото решение на ГЕРБ да не участват в работата на Народното събрание до оставката на правителството. Той поясни, че не може да осигуряват кворум на управляващите, които не спазват никакви договорки. "Те ще провалят държавата до 6 август", заяви Красимир Велчев.

"Когато бяхме в парламента, ако гласуваме нещо с ДПС, веднага казват: те с ДПС са се договорили,следващия законопроект гласуваме с БСП, казват: а,а... - това е бъдещата коалиция. Каквото и да направим, винаги има хора, които търсят нещо казано, за да извадят дивидент и да се изкарат ангели", коментира Велчев. "Откакто направихме ГЕРБ, ислат да ни пришият към някой", добави той.

Красимир Велчев коментира и случая със събарянето на хангара на летище Божурище. Той поясни, че е била създадена по инициатива на ГЕРБ комисия за разследване на сделката с Божурище. Подготвихме 100 страници доклад, каза Велчев и подчерта, че има много закононарушения. Поискал е мораториум върху строителството, докато Прокуратурата не даде становище по сделката. Вече 5 месеца този доклад стои на бюрото на председателя на парламента Михаил Миков, подчерта Велчев и подчерта, че след прегласуване въпросът за Божурище не е влязъл в дневния ред на НС .