Лили Иванова: Не съм се борила за награди и статуетки в живота си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поради големия зрителски интерес  и по случай рождения й ден, БНТ1 излъчи отново разговора с Лили Иванова.

Популярната и обичана българска певица Лили Иванова посрещна в дома си Георги Любенов и екипа на неговото предаване. В откровен разговор с водещия на БНТ тя разказа какво е усещането, когато публиката диша заедно с нея. Лили Иванова разкрива как е калила своя характер през годините и кога снема доверието си от хората. И още едно признание – липсата на носталгия в жизнената й философия. Известна съм с това, че гледам винаги напред. За мен миналото е минало. То по-скоро е поука за мен, призна тя.

Пред камерата на БНТ 1 Лили разкри доколко следи музикалните тенденции и на кого се доверява за новите си проекти. Част от музикалната й концепция е да включва аранжименти на стари хитове. Такива са песните „Молба” и „Искам те”, включени в новия й албум – „Поетът”.

„Не обичам определения "звезда", "прима" - всички се борят за някакви титли първа, втора, пета, десета - няма такова нещо. Като излезеш на сцената, там се вижда кой кой е и колко пари струва. Мога да си мисля и да се кича с много такива звания, титли, но като изляза на сцената и не мога да си изпея песните, тогава какво правим", сподели тя пред Георги Любенов. Не съм се борила за награди и за статуетки в живота си. Те са ми били връчени по определен повод. Важното е как ще си изпея песните пред публиката.

В интервюто Лили Иванова съобщи, че в програмата й са включени концерти в България – в градове, в които не е пяла от 20 години – Свиленград, Ямбол и Габрово. А в средата на май я очаква среща с публиката в Лондон.