Любимец 13

Дори и да си сменят местата, не могат да излъжат съдбата въпреки... резултата от мача

Държава: България
Година: 1958
Времетраене: 89 минути
Любимец 13
За продукцията

Комедия

Сценарий: Любен Попов, Владимир Янчев
Режисьор: Владимир Янчев
Оператор: Георги Георгиев
Музика: Петър Ступел
Художник: Неделчо Нанев

В ролите: Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Елена Хранова, Петко Карлуковски, Георги Раданов, Магда Колчакова, Георги Парцалев, Лео Конфорти, Георги Калоянчев, Енчо Багаров и др.

"Любимец 13" е първият български игрален филм за футбол, с участието на истински футболисти. В ролята на филмовия отбор "Витоша" е играел софийският футболен отбор "Спартак".

Следващият футболен филм в българското кино е "Незабравимият ден".

"Любмец 13" е комедия за забавните недоразумения между двама братя-близнаци с различен живот. Филмът е дебют в игралното кино на ветерана Владимир Янчев, режисьор на любимите български комедии - "Бъди щастлива, Ани", "Невероятна история", "Старинната монета", "Последният ерген", "Топло".

СЮЖЕТ

Радослав и Радосвет са братя близнаци. Радослав е отговорен и сериозен младеж, отличен футболист, на когото отборът възлага големи надежди. На плажа във Варна се запознава с Елена - красиво момиче от София, в което се влюбва. Радосвет е противоположност на брат си - безотговорен комарджия, търсен от органите на милицията. Той решава да се възползва от приликата с близнака си и да заеме мястото му в отбора. Представя се за футболиста Радослав Гълъбов и приема предложението за голяма заплата и апартамент в София.

Радослав също пристига в София да търси Елена. Тя случайно среща Радосвет, но без да подозира размяната, е обидена от нахалното поведение и му удря шамар. След инцидента Радослав й изяснява недоразумението и двамата отиват на мача, в който Радосвет играе с Номер 13.

С комични положения, предизвикани от мнимия футболист, отборът губи. Всички разбират за подмяната. Радослав получава предложение да остане в София. Той отказва и заминава с Елена.

"Незабравимият ден"

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад