Любимец 13

Дори и да си сменят местата, не могат да променят съдбата освен... резултата от мача

Държава: България
Година: 1958
Времетраене: 89 минути
Любимец 13
За продукцията

Комедия

Сценарий: Любен Попов, Владимир Янчев

Режисьор Владимир Янчев

Оператор Георги Георгиев

Музика Петър Ступел

Художник Неделчо Нанев

В ролите: Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Елена Хранова, Петко Карлуковски, Георги Раданов, Магда Колчакова, Георги Парцалев, Лео Конфорти, Георги Калоянчев, Енчо Багаров и др.

Забавните недоразумения между двама братя-близнаци в неостаряващата комедия "Любмец 13"

Дебют в игралното кино на режисьора Владимир Янчев /"Бъди щастлива, Ани", "Невероятна история", "Старинната монета", "Последният ерген", "Топло"/.

Радослав и Радосвет са братя близнаци. Радослав е отговорен и сериозен младеж, отличен футболист, на който отбора възлага големи надежди. На плажа във Варна се запознава с Елена - красиво момиче от София, в което се влюбва. Радосвет е противоположност на брат си - безотговорен комарджия, търсен от органите на милицията. Той решава да се възползва от приликата с брат си и да заеме мястото му в отбора.

Представя се за футболиста Радослав Гълъбов и приема предложението за голяма заплата и апартамент в София. Радослав също пристига в София да търси Елена. Тя случайно среща Радосвет, но без да подозира разликата, обидена от нахалното поведение, му удря шамар. След инцидента Радослав й изяснява недоразумението и двамата отиват на мача, в който Радосвет играе с номер 13. С комични положения, предизвикани от мнимия футболист, отборът губи. Всички разбират за подмяната. Радослав получава предложение да остане в София. Той отказва и заедно с Елена заминават.

Акценти