Между записи и снимки. Коментар на доц. Буруджиева и проф. Христова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Достигната ли е точката на кипене в отношенията управление-опозиция? Какво чухме от извънредния брифинг на премиера Бойко Борисов? Коментар в студиото на Сутрешния блок на БНТ направиха доц. Татяна Буруджиева и проф. Антоанета Христова.

Според проф. Христова в държавата текат едни много сериозни процеси, на които има неприятни и трудни реакции. Те предизвикват затрудняване на основните играчи на политическото пространство. По нейно мнение не става въпрос за снимки, а за колажно творчество, подготвено отдавна, което дава усещане за детска градина, в която децата рисуват, играят си с играчки. Цялата тази картина влиза в предизборната кампания.

Доц. Буруджева смята, че нещата започват да приличат на междусъседски войни, в които наблюдаващите винаги са отвратени. Средствата и начините на битките нямат нищо общо с политиката. Взимането на властта трябва да става с политически битки, падането от власт е редно да става с политически загуби. Границата е в политическата култура на нашето общество. Проблемът е, че когато политиците започват битките си, те не знаят, че има граница и я прекрачват.