Ветрино ще търси помощ от държавата за възстановяването след приливната вълна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Варненското село Неофит Рилски започна да се възстановява след опустошителната приливна вълна, която заля населеното място. Продължава разчистването на пътищата от калта и наносите. 12 къщи бяха наводнени и са пострадали в различна степен. Общината във Ветрино ще търси помощ от държавата за възстановяването след приливната вълна в Неофит Рилски, Средно село и Габърница.

Кореспондентът на БНТ Петър Дойкински беше в дома на семейство Николови - едни от най-пострадалите от наводнението. Нивото на водата е стигнало до 50-60 см, което беше видно от следите по стените на къщата на семейството. Кал и тиня има в двора на къщата. Унищожена е голяма част от насажденията в градината. Предстои много работа по отстраняването на щетите и завръщането на семейството към нормалния им живот.

Тодорка Николова разказа, че вечерта след приливната вълна не са могли да се приберат в къщата си, а първият етаж от дома им е напълно унищожен. Николай Николов сподели, че е оптимист, че всичко ще се оправи, а сила да мисли така е фактът, че щом няма жертви всичко е поправимо.

Акценти