Международна седмица на коучинга

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Стартира Международната седмица на коучинга. Каква инициатива се крие зад чуждоезичното понятие, що е то коучинг и какво прави в България? Тези въпроси зададохме на Веслава Попова - директор "Комуникации" към ICF, България, и Кирил Калев - председател на УС на ICF, България, в студиото на "Денят започва". Те са и представители на Международната коуч федерация.

Калев обясни, че целта на Седмицата на коучинга е да запознаят хората какво именно е коучинг.

"Чужда дума действително, най-лесният превод е партньорство. Ние сме тези партньори на хората от деловите среди, на млади хора, на телевизионни водещи, журналисти, студенти. Партньори за тяхното лично развитие, за целите, които те си поставят и биха искали да постигнат, за тяхната ментална сила", обясни Кирил Калев.

"Ние не тренираме хора, аз няма да тренирам Даниел, за да стане той водещ в BBC. Това ще направи ваш опитен ментор или журналист в BBC, но аз бих могъл да партнирам в този път, в изграждането на вашия път към вашата цел", обясни още председателят на УС на ICF, България.

"Международната коуч федерация задава златния стандарт и за да бъдеш член на тази федерация, трябва да си преминал най-малко 60 часа специфично коучинг обучение", обясни още Попова.