Миньорите от "Мини Марица-изток" в Раднево искат да защитят работните си места

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Те настояват за позиция на държавата за осигуряване бъдещото развитие на Комплекса "Марица-изток", който осигурява 45% от електроенергията в страната. Миньорите искат нова енергийна стратегия с хоризонт от 2030-та до 2050-та година.

Поскъпването на въглеродните емисии, на база Парижкото споразумение, би довело до закриването на над 100 000 работни места. Това се казва в отворено писмо до президента Румен Радев. Предстои държавният глава да защити българската позиция на среща в Катовице, Полша. На протеста се очаква да присъства и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

В сутрешния блок на БНТ от синдиката казаха, че има неяснота за бъдещето. Те настояват за ясна държавна политика за това какво ще се случва в кратки срокове. Предстои те да подпишат декларация, в която да представят исканията си на Министерството на енергетиката. "Ние сме основната мощност, която произвежда светлото и топлото за държавата", коментираха от КНСБ. По техни данни комплексът произвежда до 60% от енергията през четирите зимни месеци.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад