Мисия "Военен лекар" - бр. генерал проф. Венцислав Мутафчийски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проф. Венцислав Мутафчийски поздрави всички свои колеги за празника на ВМА и изтъкна, че нейното управление е кауза не на един, а на много хора, защото само е-дин сериозен екип може да се справи с тази задача.

"Основната цел на ръководството на ВМА е да въвлече повече хора в тази кауза за укрепване и развитие на ВМА. За мое удовлетворение мога да кажа, че още от януари 2018 г. ние нямаме дългове."

Той припомни, че допреди 4 години болницата е имала около 220 милиона лева. Началникът на ВМА трябва да бъде генерал, защото болницата е част от въоръжените сили на България и е с ранг на вид въоръжена сила и затова има сериозни отговорности в рамките на въоръжените сили, обясни бр. ген. Мутафчийски.

"Неоспорима е ролята на лекаря при изпълнението на абсолютно всички задачи, които са свързани с военни операции и поддържане на военната система."

По отношение на бъдещите планове бр. ген. Мутафчийски каза, че болницата е постигнала реинвестиране. Реинвестират се 9.5 милиона собствени средства в ремонт на 4 неремонтирани клиники и закупуването на жизнено важна за ВМА апаратура. Ако не бъдат поставени пред нови предизвикателства /вътрешни, свързани с лоша организация, например, или външни заплахи - сътресения в националната здравна система/ в следващата година, ръководството ще продължи тази линия, става ясно от изявлението на професора.

Що се отнася до здравната система и новия бюджет за здравеопазване, той подчерта, че военните подхождат с разбиране, че не може да има безлимитна дейност в лимитирани средства. "След като е определен бюджетът, то трябва да бъде в рамките на определен бюджет."

Целия разговор вижте във видеозаписа.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад