"Млади виртуози" е сбъдната мечта за възпитаниците на Музикалното училище

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължава 11-ият международен конкурс "Млади виртуози" 2015.

Изпълненията на над 120 млади изпълнители от 20 държави звучат в залите на Националното музикално училище "Любомир Пипков". От 12-19 март тече конкурсната надпревара в категориите "цигулка", "виола" и "виолончело", а от 30 март - 5 април - в категориите "ударни инструменти".

Това издание съвпада с официалното приемане на конкурса в една от големите европейски организации за промоция на музикална култура - Европейския съюз на младежките музикални конкурси.

В пряко включване от Музикалното училище директорът на Средното национално музикално училище Милка Митева с радост определи конкурса като една "Сбъдната мечта". Тя изрази гордостта си от успешното представяне на възпитаниците на училището в надпреварата с десетките гости от чужбина и представи членовете на международното жури.

Журито, което се състои от изтъкнати имена на музикалното изкуство, ще се представи пред кандидатите със свои изпълнения. Заповядайте във вторник от 19:00 ч. в залата на Музикалното училище, отправи покана милка Митева.