Победители и хитове на 19-ия "София Филм Фест"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Завърши XIX издание на Международния фестивал "София Филм Фест", но за представеното на форума се говори още. Коментарите за отличените филми продължават и в "Денят започва с култура". В това издание на предаването гостуваха директорът на фестивала Стефан Китанов и режисьорите на филма-носител на голямата награда "Урок" - Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Тазгодишното издание на "София Филм Фест" е най-доброто. В България не са събирани накуп толкова добри заглавия, категоричен бе Стефан Китанов и добави, че филми от фестивалната програма ще може да се видят до края на месеца в няколко столични кина. Част от гостите "София Филм Фест" ще посетят Пловдив, Варна и Бургас, съобщи директорът на феста.

Благодарни сме, защото освен голямата наградата получихме и наградите на публиката и критиката, каза Кристина Грозева, а колегата й Петър Вълчанов допълни, че големият победител - филмът "Урок", тръгва по кината на 15 май.

Репортерът Надежда Московска пък предложи да видим отблизо какво бе показано на "София Филм Фест" от класическото и новото грузинско кино, както и да ни срещне с режисьори, до които публиката на фестивала имаше възможност да се докосне.