Москов: Това е вот против сегашния цялостен модел на управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в "Денят започва" беше Петър Москов от "Реформаторския блок", за да коментира резултатите от изборите и възможните коалиции в новия парламент.

Според него ключовия въпрос в случая е какво се случи на тези избори и какво говори резултата от тях. Той каза, че това, което се случи в резултат на изборите е, че политическите партии, които подкрепят управлението Орешарски са получили тежък удар. Второто, което се е случило според него е, че категорично няма възможност за еднолично управление. Третото е бил най-добрият изход от кризата - няма възможност за идеологически подплатено дясно мнозинство, каза той. Москов смята, че това, което е нужно, е преходно програмно правителство.

Той отбеляза, че "Реформаторския блок" е единствената политическа сила, която бележи растеж на тези изори, при това двоен. Москов каза, че РБ се е явил на изборите с меморандум за позиционирането където ясно пише с какви политически сили могат да си взаимодействат, зад каква програма за съставяне на мнозинство и управление могат да застанат и там много ясно е написано какви фигури биха подкрепили за ключовите позиции. Той заяви, че те нито подкрепят, нито не подкрепят ГЕРБ, а подкрепят програма, която може да промени основните публични сектори на българската политика и икономика, подкрепят новите лица в политиката, защото промяната идва с нови лица.

Москов се обяви за кратък мандат, двугодишен, избори за Велико народно събрание, нова Конституция, които да се проведат успоредно с изборите през 2016 година. До тогава е нужно стабилно мнозинство от минимум 121 депутати, които да се подпишат под една много кратка и ясна програма, смята той. Москов добави, че това изисква смислена стабилна фигура, която да е приемлива за всички, за да заеме поста министър-председател.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад