На празника заедно с преки включвания от светите места на нашата свобода

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Георги Ангелов е в град Шипка, откъдето ни запознава с празничното събитие там - тържествен молебен в храм-паметника „Рождество Христово“. Той ще бъде отслужен в присъствието на двама патриарси - българския Неофит и руския Кирил. Колегата ни ще ви срещне и с потомци на български опълченци.

Николай Колев е на панорамата в Плевен. Детска група там е подготвила възстановка на историческа сцена.

Йордан Димитров включваме от Стара Загора. Той ще ни разкаже една вдъхновяваща история за знаме, копие на което ще поведе днес празнично шествие в града.

Тихомир Ангелов е в София, пред вечния огън на паметника на незнайния воин. Там точно в 11.00 часа ще започне церемонията по издигането на националния флаг.

За прякото включване от Букурещ там е Ивелина Белчева. Очаквме тя да ни разккаже историята на няколко откраднати и възстановени паметни плочи на български революционери. Ще разберем и къде и от кого са направени най-известните фотографии на Васил Левски.

Милена Кирова е на връх Шипка - от нея ще научим повече подробности за неговото име. Ще наблюдаваме тържествената церемония там, за която на върха се стичат стотици родолюбци.