На връщане от ада - разговор с Надежда Захариева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Книгата на ада си я пишем сами, като се връщаме назад във времето и съжаляваме за неща, които не можем да променим", цитира писател езотерик поетесата Надежда Захариева в студиото на "Денят започва в неделя с Георги Любенов". Така тя коментира премеждията в жовота си и особено през последните месеци. Живея в днешния ден, каза още тя. Не ми е за пръв път да прескачам трапа, но след последното премеждие се отървах от суетата си, призна поетесата. Здравето и нормалният живот са нещото, което човек може да си пожелае, нищо друго не искам.

Отговарях за простосмъртния сектор като заместник-министър на културата в правителството на тройната коалиция - читалища, библиотеки, училища по изкуство и култура и етническа интеграция, припомни Надежда Захариева. Тя разказа как и защо се е обърнала към ДПС. Поетесата подчерта, че вече е далече от политиката. Не съм съгласна вината за нещо да се прехвърля само върху един човек, както сега това се прави със Станишев, каза тя, като подчерта, че той е изключително интелигентен човек.

Надежда Захариева си спомни как се е справяла с минималните средства, отделени за култура, когато е била в Министерството и подчерта, че е горда, че е издействала значително повече средства по време на мандата за книги, за читалищата и за училищата по изкуства.

Поетесата разказа и за своите стихове и текстове за песни, като благодари специално на Тончо Русев, че я е подкрепил и окуражил да пише.