Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За пета поредна година бе връчена наградата за полет в изкуството на името на Стоян Камбарев. Победителят се избира измежду пет номинирани. Тази година това е театрално сдружение "Реплика".

В "Денят започва с култура" гостуваха представители на сдружението - режисьорът Георг Жено, театроведът и мениджър на сдружението Василка Бумбарова и Милко Йовчев. Заедно с тях бе и председателят на фондация "Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева.

Трудно е. Всяка една награда е субективна. Ние сме приятелски кръг "Стоян Камбарев" и това е нашият избор. Първо да избереш пет номинации измежду толкова талантливи млади хора в България от различни изкуства - защото това е единствената награда, която не е в конкретно изкуство, а обединява различни млади творци от различни области - това е много отговорно. Действително накрая беше малко емоционално на вота", коментира Деси Тенекеджиева.

Как е възникнало сдружението, какво представлява и как възприемат наградата, с тези въпроси се обърнахме към представителите на "Реплика".