Награди за „Четвърта власт” и „Малки истории”

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на „Денят започва с култура” гостуваха Кремена Будинова и Светослав Драганов, създатели на продукта „Малки истории”, и Орлин Спасов – медиен анализатор. Проектът „Малки истории от ромския свят”, в рамките на предаването на БНТ1 „Малки истории”, спечели награда на престижния форум CIVIS MEDIA PRIZE.

Сериалът на БНТ „Четвърта власт” бе отличен с първа награда в категорията „Игрални филми/Драма” на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа – Prix CIRCOM 2014. Конкурсът се организира от Асоциацията на телевизиите на европейските региони /CIRCOM/.

„БНТ през последните години развива една политика на качествени продукти и тази политика започва да дава резултат”, каза Орлин Спасов. БНТ прави всички тези неща в едни трудни условия за медията. В сравнение с други обществени телевизии БНТ наистина работи в една ситуация на недофинансиране”, допълни той.

„Големият проблем е, че България няма достатъчно ясна политика за това колко важно е да се финансира добре една обществена медия”, подчерта Спасов. Ако погледнем страните от нашия регион, ще видим, че обществената телевизия в България е много по-слабо финансирана, отколкото в Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора, заяви той.

За „Четвърта власт” Спасов каза, че е много професионално направен сериал. „Четвърта власт не би имал този успех, ако филмът не беше до голяма степен реалистичен”, изтъкна той.

Кремена Будинова благодари на целия екип на „Малки истории от ромския свят”.