Найден Зеленогорски: Постигнатото съгласие е решителна крачка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За мен най-важното е да спечели общeството - така отговори Найден Зеленогорски, депутат от България на гражданите, на въпрос на Георги Любенов за постигнатия "историческия компромис" при промените в конституцията. Очакванията за съдебна реформа от хората са твърде големи, както и от партньорите от ЕС, САЩ, дипломатическия корпус, допълни той. Зеленогорски определи постигнатото съгласие като решителна крачка, с 23 народни представители толкова, усмихна се той. И като човек с политически опит припомни, че понякога реалностите са по-силни от желанията. "Постигна се един много разумен компромис на този етап", заяви депутатът от Реформаторския блок. И изрази надежда, че при гласуването няма да има отстъпление, както се получи при вота за стратегията за съдебна реформа. БСП направиха огромна грешка и се самоизолираха, коментира позицията на левицата Зеленогорски.

Депутатът от Реформаторския блок беше категоричен, че нищо не са спазарявали с ДПС за подкрепата на конституционните промени и заяви, че са получили максималното от това, което са очаквали.

Найден Зеленогорски подчерта, че са постигнали успех в професионалната и парламентарната квота при избора на прокурори и следователи във ВСС - 6:5, както и възможността за конституционна жалба, което е вече пробив.

Найден Зеленогорски коментира и предстоящите местни избори, както и единната регистрация Реформаторския блок за вота. Има още време, за да стигнат до регистрацията в ЦИК< но 3/4 от усилието е направено.