Накъде след изборите - Корман Исмаилов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Резултатите на местните избори не засягат пряко управлението, защото успехите на управлението се измерват на парламентарен вот", каза Корман Исмаилов, депутат от парламентарната група на Реформаторския блок (РФ), в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Той коментира и проблема с преправените протоколи, като го определи като много сериозен и подчерта, че вече работят по законодателството за решаването му, както и за самите комисии и подготовката на секционните комисии, върху които натискът е голям.

Корман Исмаилов коментира и острата реакция на Цветан Цветанов срещу реформаторите в изборната нощ, като го определи като израз на емоцията и каза, че в политиката количеството не винаги е водещо и най-важно. И припомни, че в предишното управление Волен Сидеров имаше един пръст и той беше златен. И подчерта, че загърбва емоциите и страстите, защото те са временни. Важното е какво тези избори ще дадат като качество на живот в общините.

"За ДПС властта е цел, тя не е средство и те са готови да използват всякакви средства, за да се наместят във властта - това е доказано във времето", така отговори депутатът от РФ на въпрос за посланието на ДПС, че са готови да заемат мястото в управляващата коалиция. "Опитът е да бъде торпилиран Реформаторският блок", каза той и коментира, че движението в момента е в изолация и затова Лютви Местан е толкова активен и агресивен да създаде една желана от самите тях реалност, която се разминава с действителността. Поясни, че ДПС никъде не е агитирало за референдума и преференциите, напротив - те са категорично против преференциите и доказателство за това бяха изключените двама народни представители, които с преференция изпревариха поставени от ръководството на по-предно място в листите кандидати. Избирателите на ДПС намаляват и то точно твърдият електорат, подчерта Корман Исмаилов.

"Резултатите са малко по-добри от очакваното", коментира местните избори представителят на Реформаторския блок и поясни, че това им дава една стабилност и увереност, че стоят на техния път.

Вижте целия разговор във видеото.