Нако, Дако, Цако - коминочистачи

Герои в комина или в кадър от филм

Държава: България
Година: 1976
Времетраене: 50 минути
Нако, Дако, Цако - коминочистачи
За продукцията

Комедия

Сценарий: Петър Незнакомов
Режисьор: Нейчо Попов
Оператор: Стоян Злъчкин
Музика: Петър Ступел, Атанас Бояджиев

В ролите: Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Никола Анастасов, Жени Филипова, Иван Касабов, Мария Стефанова, Иван Цветарски, Саркис Мухибян и др.


По приключенията ще ги познаете. ...

Нако, Дако и Цако са коминочистачи. Докато работят на покрива на жилищен блок, чуват вик за помощ. Тримата последователно се спускат от покрива с въже, за да видят какво става. В един от апартаментите Цако вижда мъж да стреля срещу момиче. Изплашен, той дърпа въжето и го изтеглят. Ред е на Дако - момиче вижда краката му през прозореца и припада. А Нако вижда припадналото момиче.

Тримата решават сами да се справят със случая и да открият убиеца. Дегизирани като детективи, те попадат в склад за реквизит, където не откриват нищо. Решавайки, че престъпникът винаги се връща на мястото на престъплението, те проникват в бара, намиращ се в жилищния блок, където Цако разпознава убиеца и чува как той определя среща на певицата от заведението. Рано сутринта тримата коминочистачи са на покрива. Неочаквано се оказват в центъра на престрелка.

Успяват да хванат и вържат убиеца, но разбират, че са попаднали на заснемането на криминален филм. Режисьорът е във възторг от неочаквания епизод. Тримата приятели са поканени на премиерата на филма, където заедно с другите артисти са аплодирани горещо от публиката.

Акценти