Навсякъде ли “става” единственото плесенно сирене на Балканите?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европейските ценители на сирената изкупили още първия ден наше сирене на италианско изложение. Количеството зелено плесенно сирене от тетевенското село Черни Вит се оказало недостатъчно за ценителите на Световното изложение "Cheese 2015" в италианския град Бра, съобщиха от Асоциация на селскостопанските журналисти в България.

Където и да се прави плесенно сирене, то винаги ще носи вкуса и усета за мястото, откъдето то произлиза. В България може да има и други селища, в които да има такива продукти, които да носят марката на мястото и да бъдат част от възможността селата да придобият нов облик, разказа Цветан Димитров, пазител на зеленото сирене.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад