Непозната земя

"Непозната земя/Terra Incognita" е първопроходецът на българския телевизионен ефир във филмовата документалистика за археология и древни артефакти с акцент върху уникалните в световен мащаб археологически открития по българските земи.

Непозната земя
За предаването
Всички броеве

email: enohfilm@abv.bg

"Непозната земя/Terra Incognita" е първопроходецът на българския телевизионен ефир във филмовата документалистика за археология и древни артефакти с акцент върху уникалните в световен мащаб археологически открития по българските земи. С два от последните си проекта – "Тракийските царе" и "Корабът на Рез" поредицата предизвика не само изключителен зрителски интерес, а и признанието на български и световни институции, граждански структури, научни среди и водещи интелектуалци.

Проектът "Резос" вече навлиза в своята кулминация – с вече построената реплика на тракийски боен кораб-дромон предстои да се проведе експедицията до Троя по маршрута на тракийския цар Резос, описан в Омировата "Илиада". Доказателство за стойността на извършеното дотук са официалният патронаж на UNESCO, интересът и желанието за сътрудничество от страна на Кралското географско дружество на Обединеното кралство, партньорството на президента на Световната организация на морските администрации и на Сдружение "България завинаги" с председател акад. Антон Дончев, институционалната подкрепа на министерства, научни институти, общините Шабла и Каварна, Световната доброволческа мрежа CVS и други.

Гледайте епизодите с времетраене 27 минути всяка неделя следобед по БНТ1 и в събота по БНТ Свят.

Най-вълнуващото предстои!

Екип

Мирослав Гайдошик Мирослав Гайдошик Архив
Алекс Самунджи Алекс Самунджи отговорен оператор
Емилия Иванова Емилия Иванова Делегиран продуцент на БНТ
Чавдар Чернев Чавдар Чернев Монтажист
Атанас Димитров Атанас Димитров Продуцент, режисьор и автор...
Димитър Скобелев Димитър Скобелев Оператор
Димитър Попов Димитър Попов Консултант
проф. Сево Явашчев проф. Сево Явашчев Консултант
проф. Калин Порожанов проф. Калин Порожанов Консултант
проф.Валерия Фол проф.Валерия Фол Сценарист