Невероятна история

Два подписа на погрешното място...

Държава: България
Година: 1964
Времетраене: 90 минути
Невероятна история
За продукцията

Комедия

Сценарий: Радой Ралин
Режисьор Владимир Янчев
Оператори: Неделчо Нанев, Георги Славчев
Музика: Петър Ступел

В ролите: Георги Черкелов, Рангел Вълчанов, Георги Попов, Георги Калоянчев, Радой Ралин, Георги Парцалев, Пенчо Петров и др.

ФАБУЛА

Разсеян главен редактор обърква живота на всички подозрителни съименници на Караиванов - герой на фейлетон, чийто автор също погрешка си почива, без да подозира за "славата", която го очаква...

СЮЖЕТ

Хумористът Зарков предава на главния редактор парлив фейлетон и молба за отпуск. Шефът неволно разменя парафите с "да" на фейлетона и "не" на молбата. Зарков заминава, без да знае за недоразумението.

Сатирата за измисления герой Караиванов - "събирателен образ" на тъпия соцбюрократ, се възприема като истински случай. Стотици Караивановци на важни постове се разпознават - изобличени и застрашени. Предвождани от циничен адвокат, те се втурват да искат опровержение.

В паника, главният редактор изпраща да търсят спешно сатирика Зарков, който безгрижно разпуска с приятелката си някъде по Черноморието. Междувременно се разбира, че фейлетонът много се е харесал на началниците "горе".

Когато бесните Караивановци нахлуват в стаята на Зарков, са затрупани от хиляди писма на благодарни читатели… /Енциклопедия "Българско кино".Изд. "Титра", София, 2000/

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад