Незаконните сметища в Столипиново под наблюдение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мобилни групи ще се борят да премахнат незаконните сметища в пловдивския квартал „Столипиново“. Купищата боклуци в ромската махала са част от картата на нерегламентирани сметища в България. Проверяващите инспектори, придружени от полиция, ще реагират и по сигнали за отглеждане на кози, крави и коне.

Улица „Батак“ е първа спирка на почистващите машини в „Столипиново“, защото строителни отпадъци се изсипват с каруци и бусове.

Сега това място е изчистено, но според общинската администрация е необходим само месец и половина и това огромно пространство, което се намира до най-голямото училище в района, отново ще бъде запълнено със строителни отпадъци.

И въпреки мащабната акция улицата е далеч от образцова, а виновниците са неизвестни.

Общинските власти са готови с план за действие.

Николай Чунчуков – кмет на район „Източен“: "Има още две такива места, които се използват за нерегламентирани сметища, затова от следващата седмица сме решили да предприемем ежедневни проверки съвместно с органите на МВР, общински инспекторат, общинска охрана. Ще бъдат безкомпромисни, ще налагат глоби на нарушителите, така че смятаме, че с тези наши действия няма да допускаме такива замърсявания в района."

Предвидените санкции са от 100 до 1000 лв., стига местните власти да установят нарушителите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад